2023. augusztus
2023. 09. 27.

Intézményeink színes programokkal zárták az augusztusi hónapot. Kulturális rendezvények, családi napok, kézműves foglalkozások, kirándulások, gasztronómia.

A 9. sz. Idősek Klubja kihasználva a nyár sláger zöldségét, nagyon ízletes kapros cukkinis lapcsánkát készített klubosainkkal. Természetesen hagyományos lapcsánka is készült, melyet sajttal és tejföllel fogyasztottak időseink. A lapcsánka mellé hűsítő, mentával ízesített limonádé is készült. Augusztus 10-én a Nyíregyházi Városi Galériában Bohdan Hubal textil és festőművész Érzelmes Absztrakt című kiállításának megnyitóján vettek részt ellátottjaink.

Augusztusban is ünnepelhettünk születésnaposokat. Irénke nénit 77., Zsuzsika nénit 70. születésnapján köszöntötték fel klubtagjaink, de az Anna és Ilona nevű ellátottjaink sem maradhattak ki a köszöntésből.

A hónap végét lecsófőzéssel zárták klubosaink. Az 1. sz. Idősek Klubjában egészségnap alkalmával a dinnye kapott főszerepet. A kóstoláson kívül nemcsak a dinnye jótékony hatásaival ismerkedhettek meg ellátottjaink, hanem betekintést nyerhettek a gyümölcs eredetébe, elterjedésébe, gondozásába is. Augusztus 20. alkalmából felelevenítésre kerültek a régi idők szokásai, az aratáshoz kapcsolódó hagyományok, a kovászos kenyér készítésének fortélyai.


A Csaló közben is változatos programok színesítették az augusztusi napokat. Szalonnasütés családtagokkal, unokákkal, hozzátartozókkal, születés és névnaposok ünneplése. A jókedv és vidámság jellemezte a hétköznapokat.

A 6. sz. Idősek Klubjában sem unatkoztak klubosaink. A mindennapi átmozgató torna után viszont jól esett a pihenés a szabadban. A levegő üdítő, a társalgás szórakoztató és a limonádé frissítő volt. A kókuszgolyók készítése kellemes délutáni időtöltést nyújtott időseink részére, melyet örömmel készítettek és fogyasztottak el. Időseink szeretik maguk elkészíteni a desszertet, így nem meglepő, ha néha új dolgok pl. „Csodazserbó golyók” is születnek a kókuszgolyók mellett. Kreatív foglalkozások alkalmával mandala képek, és színes díszek készültek.


Az Államalapítás ünnepére kortárs költők verseiből készültek klubosaink. A színvonalas, délelőtti ünnepi megemlékezés hangulatát tovább emelte a Himnusz, Szózat, Magyar vagyok, Csík zenekar, A magyarok világhimnusza meghallgatása.

Klubtagjaink a jó időt kihasználva a nyíregyházi Botanikus kertben tettek látogatást, ahol felejthetetlen élményben volt részük. Az élmények itt még nem értek véget, hiszen a sokak számára még ismeretlen MediBall-al ismerkedhettek meg ellátottjaink.

A Nyírszőlősi Idősek Klubja szalonnasütéssel indította a nyár utolsó hónapját. Nyárbúcsúztatóként klubosaink kókuszgolyót készítettek, a nyarat pedig mulatsággal zárták az Orosi idősek klubjával közösen.

Az Orosi idősek klubja a hagyományos programjain (lábápolás) kívül a kulináris élményekre helyezte a hangsúlyt. Szalonnasütés, lecsófőzés, padlizsánkrém készítése. Azonban a legfinomabb és legkülönlegesebb étel elkészítését az utolsó napokra tartogatták klubosaink. Töltött paprikát készítettek, ízletes mártással.