PÁLYÁZATOK

Karácsonyi ajándékozás

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolításának támogatására kiírt pályázaton. Az Alapítvány 90 000 Ft összegű támogatásban részesült. Ebből az összegből szaloncukor és gyümölcstea került megvásárlásra. A megvásárolt termékek felhasználásával ajándékcsomagok készültek, melyek 2023. december 18-án egy meghitt hangulatú karácsonyi ünnepség keretében kerültek kiosztásra a Kék Szirom Lakóotthonban élő gondozottak és a fogyatékkal élők nappali intézményében, a pszichiátriai nappali ellátásban és közösségi ellátásban részesülők részére, az Őz utcai nappali Ellátó Központban. Köszönjük az Önkormányzat támogatását, mellyel hozzájárultak a fogyatékkal élő ellátottak boldogabbá tételéhez.

Galéria

 

Kirándulás az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány támogatásával

Ismét csodás kiránduláson vehettek részt időseink, az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány jóvoltából!

Az alábbiakban Dancsné Barna Hilda kuratóriumi tag beszámolóját olvashatják:

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán. Az egyszerűsített pályázat keretében 350 000 Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből időskorúak részére gödöllői kirándulás került megszervezésre. A kiránduláson a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központ idősek nappali ellátását igénybevevő klubtagok vettek részt. A programon résztvevők megtekintették a gödöllői Grassalkovich-kastélyt, tárlatvezető közreműködésével tájékoztatást kaptak a kastély és a Grassalkovich család történetéről, valamint érdekességeket hallhattak I. Ferenc József és Erzsébet királynő kastélyban töltött életéről.

Galéria

Kirándulás a Civil Alap pályázat támogatásával

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Alap pályázatán. A pályázat keretében 130 000 Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből kirándulás került megszervezésre. Az alábbiakban Dancsné Barna Hilda kuratóriumi tag beszámolóját olvashatják:


"A programon a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központ idősek klubjának tagjai vettek részt. A programon résztvevők megtekintették az edelényi L'Huillier-Coburg kastélyt, mely az ország hetedik legnagyobb kastélya és a barokk építészet kiemelkedő emléke, a gyönyörű kastélyparkot, majd tovább utazva Lillafüred látnivalóit: a Palota szállót, a függőkertet és a vízesést csodálhatták meg."

Galéria

Szakmai tréning Sárospatakon

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet - Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2022 - pályázatán. Az alapítvány 2 000 000 Ft támogatásban részesült. A projekt célja az volt, hogy a segítő szakmában dolgozók részére egy olyan rekreációs tréning kerüljön megszervezésre, melynek segítségével a munkában történő kiégésük elkerülhető, és a munkahelyi stressz oldható. A program keretében 15 fő segítő szakmában dolgozó vett részt a tréningen, ahol olyan készségek kerültek fejlesztésre - szakértő trénerek bevonásával -, melyek elengedhetetlen feltételei a hatékony segítői munkavégzésnek. A program 2023. május 4-6. között került megvalósításra, helyszíne Sárospatakon a Hotel Bodrog volt.

Galéria

 

Karácsonyi ajándékozás


Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a generációk
együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolításának támogatására kiírt pályázaton. Az Alapítvány 110 000 Ft összegű
támogatásban részesült. Ebből az összegből édesség, narancs és mandarin került megvásárlásra. A megvásárolt termékek felhasználásával ajándékcsomagok készültek, melyek 2022. december 20-án egy meghitt hangulatú karácsonyi ünnepség keretében kerültek kiosztásra a Kék Szirom
Lakóotthonban élő gondozottak és a fogyatékkal élők nappali intézményében ellátottak részére, az Őz utcai nappali Ellátó Központban.
Köszönjük az Önkormányzat támogatását, mellyel hozzájárultak a fogyatékkal élő ellátottak boldogabbá tételéhez.

Galéria

 

 

Generációk együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolítása

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány ebben az évben is sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolításának támogatására kiírt pályázaton.

Az Alapítvány 95000 Ft összegű támogatásban részesült, mely összegből a fogyatékkal élő, a szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek nappali ellátásában részesülők számára déligyümölcsöt és szaloncukrot tartalmazó csomagok kerültek átadásra. Az ajándékcsomagok átadására az Őz utcai Nappali Ellátó Központban került sor.

Ezúton is köszönjük az Önkormányzat támogatását, mely lehetővé tette, hogy megajándékozzuk az ellátottakat.

 

Galéria

 

 

Akadémia és mozgásterápiás programok az Őz utcán

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán és 300.000 Ft összegű támogatásban részesült.

A támogatási időszakban, 2021. április 1. és 2022. március 31. között Idősek Akadémiáját szerveztünk, valamint mozgásterápiás eszközök kerültek beszerzésre. 

Az Idősek Akadémiája két alkalommal került megrendezésre, nyár elején 2021. június 2. és június 30. között, valamint ősszel 2021. szeptember 8. és október 13. között, ahogy a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az Őz utcai Nappali Ellátó Központban, 5-5 alkalommal.

A támogatási összegből a következő mozgásterápiás eszközök kerültek beszerzésre:

1 db masszírozó ágy, 30 db gumi marok labda, 1 db talphenger és 1 db kézi masszírozó. Ezeket az eszközöket mozgásterápiás foglakozások alkalmával tudta Alapítványunk hasznosítani.

 

Támogatóink:

Galéria

 

Kirándulás Sárospatakon

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán. Az egyszerűsített pályázat keretében 350 000 Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből időskorúak részére sárospataki kirándulást került megszervezésre. A kiránduláson a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idősek nappali ellátását igénybevevő klubtagok vettek részt.  A programon résztvevők megtekintették a Sárospataki Rákóczi-várat, és idegenvezető közreműködésével tájékoztatást kaptak a vár és a Rákóczi család történetéről. A közösen elfogyasztott ebéd után Sárospatak egyéb nevezetességeivel ismerkedtek meg. Így látogatást tettek a Szent Erzsébet Házban, ahol az egyház történeti gyűjteményt és a gobelin kiállítást tekintették meg, majd a szomszédos bazilika történetéről hallgattak ismertetőt és látogatást is tettek az Árpád-házi királyok idejéből való templomban.

Támogatóink:

 

Galéria

 

Kirándulás Tiszadobra és Sárospatakra

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Alap pályázatán.

A pályázat keretében 150.000,- Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből fogyatékkal élők és hozzátartozóik részére Tiszadobra és Sárospatakra kirándulás került megszervezésre.

A kiránduláson a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ fogyatékkal élők nappali intézményének és a Kék Szirom Lakóotthon ellátottai, valamint a hozzátartozóik vettek részt.  A programon résztvevők megtekintették a tiszadobi Andrássy kastélyt, a gyönyörű kastélyparkot, majd tovább utazva a sárospataki Rákóczi-várat látogatták meg.

Támogatóink:

Galéria