Nálunk nem volt uborkaszezon!
2022. 09. 05.

Az augusztus is bővelkedett programokban intézményünkben.

Nálunk nem volt uborkaszezon! Az augusztus is bővelkedett programokban intézményünkben. A Csaló közi Pszichiátriai betegek nappali ellátása folyamatosan támogatja az egészséges életmódot és ellátottjait mozgásra ösztönzi. Rendszeresen tesznek közös sétákat, melyek alkalmával Nyíregyháza nevezetességeit tekintik meg és megcsodálják a természet szépségét is. Az újkenyér ünnepén azonban nem lehetett kihagyni a zsíros kenyeret és a gyógyteát!

Az 1. számú Idősek klubjában saját kenyeret is sütöttek az ellátottak és munkatársaink! Időseink jó hangulatú szalonnasütés mellett elevenítették fel az aratáshoz kapcsolódó szokásokat, a kenyérsütés fortélyait. A Nyírszőlősi idősek klubja a kézműves foglalkozásain kimondottan a szebbik nemet célozta meg. Mitől is virágzik ki egy nő lelke? Többek között a csilli-villi ékszerektől, szép színes kiegészítőktől.

Ügyes klubtagjaink rojtokat készítettek, rá gyöngyöt fűztek és szebbnél szebb táskadíszeket készítettek. Mindenki a csodájára járt. Augusztus 19-én lángos sütéssel készültek klubtagjaink az államalapítás ünnepére.

2022. augusztus 27-én szombaton klubunk részt vett a Nyírszőlősi Sport és Családi napon, ahol a főzőversenyre is beneveztek. A bográcsban gulyást főztek és rántott tengerikásás töltött káposztát készítettek kapros-tejfölös mártogatóssal. A desszert sem volt hétköznapi, hiszen az is tengeri kásából készült. Fahéjas-szilvás polenta. A zsűri tagjai is finomnak és különlegesnek találták a klubunk által készített finomságokat, melyet a III. helyezéssel jutalmaztak. Gasztronómiai különlegességekben nem csak a Nyírszőlősi Idősek klubtagjai részesültek. A fogyatékos személyek nappali ellátásában is sor került közös főzésre, ahol is a nyár slágere - azaz lecsó -készült bográcsban. A főzés mellett a játékra, a szabadidős programokra is nyílt lehetőség.