PÁLYÁZATOK

Karácsonyi ajándékozás


Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a generációk
együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolításának támogatására kiírt pályázaton. Az Alapítvány 110 000 Ft összegű
támogatásban részesült. Ebből az összegből édesség, narancs és mandarin került megvásárlásra. A megvásárolt termékek felhasználásával ajándékcsomagok készültek, melyek 2022. december 20-án egy meghitt hangulatú karácsonyi ünnepség keretében kerültek kiosztásra a Kék Szirom
Lakóotthonban élő gondozottak és a fogyatékkal élők nappali intézményében ellátottak részére, az Őz utcai nappali Ellátó Központban.
Köszönjük az Önkormányzat támogatását, mellyel hozzájárultak a fogyatékkal élő ellátottak boldogabbá tételéhez.

Galéria

 

 

Generációk együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolítása

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány ebben az évben is sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok lebonyolításának támogatására kiírt pályázaton.

Az Alapítvány 95000 Ft összegű támogatásban részesült, mely összegből a fogyatékkal élő, a szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek nappali ellátásában részesülők számára déligyümölcsöt és szaloncukrot tartalmazó csomagok kerültek átadásra. Az ajándékcsomagok átadására az Őz utcai Nappali Ellátó Központban került sor.

Ezúton is köszönjük az Önkormányzat támogatását, mely lehetővé tette, hogy megajándékozzuk az ellátottakat.

 

Galéria

 

 

Akadémia és mozgásterápiás programok az Őz utcán

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán és 300.000 Ft összegű támogatásban részesült.

A támogatási időszakban, 2021. április 1. és 2022. március 31. között Idősek Akadémiáját szerveztünk, valamint mozgásterápiás eszközök kerültek beszerzésre. 

Az Idősek Akadémiája két alkalommal került megrendezésre, nyár elején 2021. június 2. és június 30. között, valamint ősszel 2021. szeptember 8. és október 13. között, ahogy a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az Őz utcai Nappali Ellátó Központban, 5-5 alkalommal.

A támogatási összegből a következő mozgásterápiás eszközök kerültek beszerzésre:

1 db masszírozó ágy, 30 db gumi marok labda, 1 db talphenger és 1 db kézi masszírozó. Ezeket az eszközöket mozgásterápiás foglakozások alkalmával tudta Alapítványunk hasznosítani.

 

Támogatóink:

Galéria

 

Kirándulás Sárospatakon

 

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán. Az egyszerűsített pályázat keretében 350 000 Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből időskorúak részére sárospataki kirándulást került megszervezésre. A kiránduláson a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idősek nappali ellátását igénybevevő klubtagok vettek részt.  A programon résztvevők megtekintették a Sárospataki Rákóczi-várat, és idegenvezető közreműködésével tájékoztatást kaptak a vár és a Rákóczi család történetéről. A közösen elfogyasztott ebéd után Sárospatak egyéb nevezetességeivel ismerkedtek meg. Így látogatást tettek a Szent Erzsébet Házban, ahol az egyház történeti gyűjteményt és a gobelin kiállítást tekintették meg, majd a szomszédos bazilika történetéről hallgattak ismertetőt és látogatást is tettek az Árpád-házi királyok idejéből való templomban.

Támogatóink:

 

Galéria

 

Kirándulás Tiszadobra és Sárospatakra

Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány sikeresen vett részt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Alap pályázatán.

A pályázat keretében 150.000,- Ft támogatást kapott az Alapítvány, mely összegből fogyatékkal élők és hozzátartozóik részére Tiszadobra és Sárospatakra kirándulás került megszervezésre.

A kiránduláson a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ fogyatékkal élők nappali intézményének és a Kék Szirom Lakóotthon ellátottai, valamint a hozzátartozóik vettek részt.  A programon résztvevők megtekintették a tiszadobi Andrássy kastélyt, a gyönyörű kastélyparkot, majd tovább utazva a sárospataki Rákóczi-várat látogatták meg.

Támogatóink:

Galéria