Nem csak karácsonykor jobb adni, mint kapni
2019. 12. 02.

Az utóbbi időben olyan társadalmi összefogás hoz össze ismeretleneket a közösségi média nyújtotta lehetőségeket kihasználva, amire sosem volt példa azért, hogy segítsenek.

Segítsenek ott, ahol a család, a rokonok, a barátok és ismerősök minden erőfeszítése is kevésnek bizonyul, ott ahol a legnagyobb szükség van rá. Tömegek egy emberként mozdulnak meg és bizonyítják, hogy közösen mennyi mindenre vagyunk képesek. Intézményünk, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ műszaki csoportjának karbantartó munkatársai csapatépítés szervezése közben hallottak Gyarmati Szabolcsról és a gyógyulásáért szervezett kertvárosi sütizésről. Szabolcsról, aki harcol. Harcol egy Burkitt-lymphoma nevű rosszindulatú daganatos betegséggel. Harcol, hogy újra megtanuljon járni. Az utóbbi hónapokban otthonok százainak konyhái váltak közösségi sütizés rögtönzött cukrászdáivá, számtalan lány, asszony és nagymama recept füzetét nyitotta ki a legnemesebb cél, a közös tenni akarás. A mi karbantartó kollégáink ennek a közös célnak a mentén kezdtek közösen gondolkodni és találták meg a segítségnek azt a formáját, ami számukra a legkézenfekvőbbnek bizonyult. Minden ajtót kinyitottak, minden zugban kutattak és minden fémhulladékot, amit csak találtak összegyűjtöttek. Az ezért kapott összeget, amit máskor arra fordítanak, hogy közösen eltöltsék a fáradtságos munka utáni szabadidejüket most felajánlották. Felajánlották Szabolcsnak a gyógyuláshoz!

Köszönjük nektek, hogy nap, mint nap értünk, a munkatársakért és az ellátottakért fáradoztok és emellett nem csak figyeltek másokra is, de összefogtok és tesztek is azért, hogy a világ jobb hely legyen!