Március
2023. 04. 06.

Bár ma hóesésre ébredtünk, márciusban hivatalosan is elkezdődött a tavasz, és ellátottjaink és dolgozóink, tavaszi díszbe öltöztették intézményünket.

Rögtön március elején, nőnap alkalmából, a női ellátottjainkat köszöntöttük.
Oroson finom süteménnyel, verssel és virággal, a Család utcai idősek klubjában virággal köszöntötték férfi ellátottjaink női klubtagjainkat. A fogyatékos személyek nappali ellátásában a férfiak műsorral és kézzel készített kis ajándékokkal, míg a Kék Szirom lakóotthonunkban harisnyavirágokkal lepték meg nőtársaikat ellátottjaink.
A március azonban, nem csak a nőnapról szólt. Oroson igen aktív közösségi programokon vehettek részt klubtagjaink. Az egészségfejlesztési iroda munkatársai gyakori vendégek Oroson, hiszen számtalan előadást tartanak idős ellátottjaink részére. Így volt ez márciusban is. Az előadások mellett most sikerült megmozgatni klubosainkat szellemileg és fizikailag egyaránt.
Március 15–én minden intézményünk megtartotta ünnepi megemlékezését. Oroson az ablakokra is kikerültek a díszek, a nemzeti ünnep tiszteletére. 17-én Tavaszváró mulatságot szervezett a Rozsnyai úti idősek otthona, amelyen az 2 sz. idősek klubjának tagjai is részt vettek. Fánkkal, zenével, színes jelmezekkel és fergeteges hangulattal köszöntötték a tavaszt.
A pszichiátriai betegek nappali valamint közösségi ellátásában, illetve a szenvedélybetegek nappali ellátásában, dr. Sztehney Iván pszichiáter addiktológus főorvos tartott előadást. Az előadás témája: a pszichiátriai és szenvedélybetegséggel való együttélés volt. Fontos ezzel foglalkozni, hiszen ez a betegséggel küzdők és a családtagok számára sem könnyű.
Április elején a kereszténység legnagyobb ünnepére készülünk. A Család utcai klubunkban ötletes asztali dísz készült. A kézzel készült tyúk nem csak remek asztali dísz, hanem egyben pogácsa tároló is. Mivel klubunk tagjai híresen jók a horgolásban, természetesen most is kezük nyomát dicséri a húsvéti díszítés.
A Rozsnyai úti idősek otthona bejáratánál egy fa tapsifüles tekint ránk vidáman. Orosi klubunkban elkezdődött a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó ételek
készítése. Klubosaink sárgatúrót és finom süteményeket készítettek, tojásfát állítottak, húsvéti díszeket készítettek.
A márciusban név- vagy születésnapjukat ünneplőknek, ezúton is jó egészséget, hosszú, boldog életet kívánunk!