Csodás május
2023. 06. 08.

A 9. számú Idősek klubjában május 3-án a Móra Ferenc Általános Iskola 4. osztályos tanulói köszöntötték anyák napja alkalmából klubtagjainkat. A megható anyák napi műsort egy kis vendéglátással hálálták meg ellátottjaink.

Korábban már megbizonyosodhattunk arról, hogy milyen kézügyességgel rendelkeznek klubosaink horgolás, csipkeverés terén, de most egy új oldalukról mutatkoztak meg. Gyönyörű pünkösdi rózsákat készítettek színes papírból. A napsütéses, kellemes idő az udvar szépítéséhez is meghozta a kedvet. Büdöskét, kakastaréjt és rézvirágot ültettek ellátottjaink.

2023. május 9-én a Pacsirta utcai majd 2023. május 10-én a Rozsnyai utcai idősek otthonában köszöntöttük az intézményünkben élő édesanyákat és nagymamákat.

2023. május 12-én, a Pacsirta utcai Idősek Otthonába látogatott el a Magyarországi Gedeon Társaság. A Társaság munkatársai Gedeon bibliákat ajándékoztak ellátottjainknak és munkatársainknak és bemutatták szolgálatukat, ismertették, hogy hogyan juttatják ki az iskolákba, a kórházakba, a szállodákba és a börtönökbe az ún. Gedeon Bibliákat. Ezek a többnyire maroknyi és közepes méretű bibliák Ravasz László püspök fordításában jelentek meg.

2023. május 18-án a hozzátartozói körében köszöntöttük 90. életévének betöltése alkalmából a Pacsirta utcai idősek otthonában élő egyik ellátottunkat. Születésnapja alkalmából, egy Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt Emléklappal, virágcsokorral és ajándékkal leptük meg szépkorú lakónkat.

Az orosi idősek klubjában hagyomány ápolással – azaz májusfa állítással - indították a hónapot klubosaink. A májusfát központi helyre állították, hogy mindenki láthassa. Anyák napja alkalmából gyerekek köszöntötték ellátottjainkat egy kis műsorral. A májusban a már szokásos időskori lábápolási programunk, a rendőrségi bűnmegelőzési felvilágosító előadás, és a görög atya látogatása sem maradt el. Az idő is kedvezően alakult, mely teret engedett a szabadtéri főzésnek, így finom slambuc készült a szorgos kezek által.