Tavaszi ébredés klubjainkban
2022. 04. 08.

A tél méltó elbúcsúztatása után ellátottjaink újult erővel kezdték meg a tavaszi készülődést.

Tavaszi ébredés klubjainkban

 

 

A tavasz eljövetelét jelzi a természet ébredése, a madarak csicsergése, a növények virágzása, a méhek zsongása .

Ellátottjaink is a méhek szorgalmával láttak hozzá a tavaszi készülődéshez.

 

A tavasz a nőnapra való készülődéssel indult.

A fogyatékkal élők nappali ellátását igénybe vevő ellátottjaink saját kezűleg készített ajándékokkal lepték meg nőnapon társaikat és az idősek tartós bentlakásos intézményében élő ellátottjainkat.

A kézzel készített ajándékok mellett egy szál tulipánnal tették még szebbé ezt a napot.

 

A nőnap elmúltával intézményeink megemlékezést tartottak az 1848-49 évi forradalom és szabadságharcról, mely 1928-ban vált hivatalos keretek közt megtartott nemzeti megemlékezéssé hazánkban.

 

Márciusban sem maradhatott el születésnapos ellátottjaink köszöntése. Túrótorta, finom szabolcsi töltött káposzta és kézzel készített ajándékok kerültek az asztalra.

 

Március végén elkezdődött a húsvéti ünnepekre való készülődés is. Klubjainkban a klubvezetők munkája mellett idős klubtagjaink szorgos keze munkáját dicséri a sok kézzel készített remekmű, melyek között nem csak húsvéti horgolt tojásdíszeket találunk, hanem horgolt terítőket, tojásgyűjtő táskákat, tavaszi „mesekert” asztali díszeket is. Míg a szorgalmas kezek horgoltak, addig a dolgos kezek hagyományos ételeket készítettek. Így készült ízletes túrós szalonnás és tejes puliszka is, mely mindamellett hogy hagyományos étel, finom is.