„Suttogó idősek és nyitott fülek” - Gerontológiai Napok 2021.
2021. 11. 30.

2021. november 25-én, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, Gerontológiai Napok 2021. címmel rendezett nemzetközi tudományos konferencián mutatkozott be intézményünk.

Nagyné Hermányos Zsuzsanna, az intézmény igazgatója, „Suttogó idősek és nyitott fülek” címmel tartotta meg előadását, melynek alapgondolata a Tankcsapda zenekar dalszövegrészlete: „Ha akarod suttoghatsz, Nekem az is elég, hogy halljam, És én majd ott leszek, és segítek, ha baj van.” (Tankcsapda: Örökké tart - dalszöveg részlet, szövegíró: Lukács László, kiadó: Sony Music), örökérvényű és mélyen megható üzenete volt.

Előadásában a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ évtizedes, Nyíregyháza időseinek szociális biztonsága, testi és lelki jólléte érdekében kifejtett szerepvállalását mutatta be, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a hallgatóság képet kapjon az intézmény működésének komplexitásáról, a szolgáltatások szakmai tartalmáról, az új irányvonalakról, gyakorlatokról, és ha csak röviden is, de bepillanthasson az intézmény hétköznapjaiba.

Kitért továbbá arra is, hogy mit jelentett és jelent a Covid-19 okozta világjárvány az intézmény életében, hogyan tartottuk és tartjuk fenn a segítő kapcsolatot egy valamennyiünk számára ismeretlen helyzetben, milyen módszereket alkalmazunk az általunk ellátott idősek vagy egyéb, különböző nehézségekkel küzdő társadalmi csoportokba tartozók és hozzátartozóik jóllétének elősegítése, élethelyzetük javítása érdekében.

A konferencia szervezőinek és valamennyi előadónak gratulálunk, és az idősek érdekében végzett szakmai tevékenységükhöz további sok sikert kívánunk!