Őszi programsorozatunk novemberben véget ért
2022. 12. 07.

Az Orosi idősek klubja bűnmegelőzési előadást szervezett idős ellátottjai részére.

Az Orosi idősek klubja bűnmegelőzési előadást szervezett idős ellátottjai részére. Tallódi Tamás, a rendőrség munkatársa tartott előadást a banki, unokázós és faárusítós csalókról, csalásokról.

Márton nap alkalmából felelevenítésre kerültek a Márton napi népszokások, népi ételek. „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”.

A Pacsirta utcai idősek otthona lakói mindenszentek napján elhunyt szeretteikre emlékeztek az intézményben kialakított emlékhelyen.
A Márton napról itt sem felejtkeztek el. Egy kis visszatekintés keretében ellátottjaink szívesen beszéltek a Márton naphoz kapcsolódó népszokásokról, időjóslásról („Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.”), Márton napi ajándékozásról valamint felvonulásról.

A Mártoni napi mulatságot a Csaló közi klubunk és pszichiátriai nappali ellátásunk sem hagyhatta ki. A fergeteges mulatságon a tánc, éneklés mellett jutott hely a finom tepertős, libazsíros kenyérnek apróra vágott zöldségekkel, citromos, fahéjas teának, sült sütőtöknek is.

A Nyírszőlősi idősek klubjában is zajlott az élet. A Márton napi vigasságok után szüreti mulatsággal kedveskedtek dolgozóink idős klubtagjainknak. A lángos sütés mellett, új bor kóstolására is volt lehetőség. Az év utolsó névnaposait is köszöntötték klubtagjaink. Ennek ünneplésére 359 db káposztát töltöttek az ünnepeltek és finom süteményekkel kedveskedtek az őket köszöntő klubtagoknak. 70 éves születésnaposunkat is ezen a napon ünnepeltük.

Lakóotthonunk lakói novemberben ellátogattak a Kállay Kúriába, megtekintették az állandó kiállítást és az aktuális fegyver kiállítást.
Ellátottjaink kézbe vehették a régi és az új fegyvereket valamint kipróbálhatták az interaktív játékokhoz kapcsolódó játékokat is.
A mozgásnak nagy figyelmet szentelnek lakóotthonunk dolgozói. Nincs olyan hét, hogy ne mozgatnák át kicsit jobban ellátottjainkat. Az Őz utcai nappali ellátó tornaterme erre kitűnő lehetőséget biztosít számukra.

A fogyatékos személyek nappali ellátásában november hónapban apró ajándékok készítése tette színesebbé a mindennapokat. Ellátottjaink szívvel-lélekkel készítették a kis meglepetéseket. A kézzel készített ajándékok különleges és nagyobb érzelmi értéket jelentenek a
megajándékozott számára.

A karácsonyra való hangolódás és készülődés közepette a napi foglalkozások sehol nem maradhatnak el. Agytorna, kvíz játékok, memóriafejlesztő játékok, logikai játékok, finom motorikus képességek javítására szolgáló játékok folyamatosak, hiszen nélkülözhetetlenek az
életvidám időskor megtartásához.
Ellátottjaink már a decemberi ünnepekre kezdték meg a készülődést.
Az őszi dekorációt mindenhol felváltotta a téli. Ötletesebbnél
ötletesebb díszítések készültek ellátottjaink és dolgozóink által."