Összefogás erejével érzékenyítünk – Szociális Dolgozók napja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
2021. 11. 10.

2021. november 10-én, az Élet Forrása Egyesület, a Debreceni Egyetem és Gávavencsellő Önkormányzatának közös szervezésében került megrendezésre az „Összefogás erejével érzékenyítünk – Szociális Dolgozók napja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című rendezvény, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Az eseményen intézményünk munkatársa, Kovácsné Tótfalusi Krisztina, az idősek bentlakásos ellátása szakmai egység szakápolásért felelős ápolója, Assisi Szent Ferenc Díjat vehetett át.

Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója, a felterjesztésben az alábbi elismerő szavakkal méltatta munkatársunkat:

Kovácsné Tótfalusi Krisztina, intézményünk idősek tartós bentlakásos ellátása szakmai egységének szakápolásért felelős ápolója, aki az intézmény mindkét idősek részére működtetett ápolást-gondozást nyújtó telephelyén, szilárd szakmai határozottsággal és kimagasló tudással koordinálja a szakfeladaton munkát végző szakápolók, ápolók és gondozók munkaszervezését, munkáját és szakmai tevékenységét, szervezi, tervezi és ellenőrzi az ellátottak egészségügyi és szociális ellátását, tagja és vezetője a szakápolási teamnek.

Szakmai elkötelezettsége, végzettségei és a területen eltöltött 25 év tapasztalata, alkalmassá teszi az infekciókontroll irányításával összefüggő feladatok végzésére, mely feladatok az utóbbi időszakban, az új típusú Koronavírus okozta pandémia miatt szokatlan mértékben megnövekedtek.

Az ellátottak fertőző betegségektől való védelme hangsúlyos része tevékenységünknek, de a Koronavírus mindannyiunkat új kihívások elé állított.

Aki az egészségügyben vagy a hozzá szorosan kapcsolódó szociális területen végez munkát, állandó készültségben éli mindennapjait. Annak ellenére, hogy a Koronavírus szinte a semmiből érkezett és megjelenésével a szociális területen dolgozó valamennyi szakembernek és ellátást nyújtó intézménynek eddig ismeretlen, váratlan és rendkívül szokatlan kihívásokhoz kellett alkalmazkodnia, az ellátottak döntő többsége a látogatási és kijárási tilalom ellenére biztonságban, jó kezekben érezhette magát.

Intézményünk több mint 60 ellátottjának biztonságérzete nagyban köszönhető Kovácsné Tótfalusi Krisztina alázatos és önzetlen munkájának, kitartásának és szenvedélyének, mellyel napról napra óvta, védte és erősítette, nem csak az ellátottakat és hozzátartozóikat, hanem az irányítása alá tartozó munkatársakat is, kedvességével, humorával, vagy csak egy-egy pillantásával elhelyezve egy-egy macskakövet a hétköznapok pandémiától sikamlóssá vált országútján.

Hiszem, hogy elkötelezettsége, szűnni nem akaró lendülete és bátorsága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy intézményünk idősek otthonainak lakói többségének a Koronavírus egy rémisztő, de ismeretlen betegség, a hozzátartozók bizalma intézményünk iránt pedig töretlen maradt, a dolgozók elszántsága határtalanná vált, és az intézmény napi ritmusa, amennyire ez lehetséges volt, stabil maradt.

Türelme, törődése, szerénysége, humánus és empatikus egyénisége, szakmai és módszertani felkészültsége és egész eddigi életében tanúsított alázata az, ami ellátottjainkban nyugalmat, hozzátartozóikban bizalmat, munkatársainkban tiszteletet ébreszt, és méltóvá teszi a felterjesztésre.”

Krisztina elismerésére az intézmény teljes kollektívája büszke, ahhoz tiszta szívből gratulálunk, munkájához a továbbiakban is sok sikert és jó egészséget kívánunk.

 

A további képeket ITT tekintheti meg.