Élménygazdag június
2022. 07. 15.

"Hömpölyög az élet, itt a nyár!" énekelte annak idején a Pa-dö-dö, és hömpölyög az élet nálunk is.

A 9. sz. Idősek Klubja közös szalonnasütéssel indította a nyarat. A jó hangulatú szalonnasütésben nem csak ellátottjaink, hanem a Waldorf Gimnázium két tanulója is részt vett, akik közösségi szolgálatukat töltik az intézményben. A 6. sz. Idősek Klubja meghívást kapott az Őzike bölcsődébe a „Családias gyereknap" főpróbájára. A két intézmény között mindig is jó volt a kapcsolat, hiszen a klub a bölcsőde szárnyépület részében működik, immár 34 éve.

Júniusban a fogyatékkal élő ellátottjainknak is különleges élményben volt része, akik Tokajba kirándultak. Programokban nem volt hiány.
Vonattal történő utazás, hajókirándulás, kisvasúttal történő városnézés mellett finom ebéd várta ellátottjainkat.

Apák napja június harmadik vasárnapja. Ebből az alkalomból kedveskedtünk a 6. sz. Idősek Klubja férfi tagjainak, akik apák, nagyapák, dédnagyapák. A meglepetés műsor, és a kis kedvességek mélyen megérintették a jelenlévőket. A műsort követően humoros kis történetek követték egymást, amit apaként, nagypapaként, és dédpapaként meséltek el.

A gasztronapok most sem maradhattak el. Júniusi programjaink között szerepelt már szalonnasütés, de a már hagyománnyá vált palacsinta parti is megrendezésre került a Vécsey köz 31. szám alatti Idősek Klubjában. 3 kg lisztből készült a mindenki által igen kedvelt finomság. Az előkészületeknél különleges palacsinta recepteket osztottak meg egymással klubtagjaink. A dédi receptjétől a legújabb receptig, mindenki mazsolázhatott, kinek melyik lenne a kedvence.A palacsintasütés részét képezte a játékos ügyességi vetélkedő.

Június végén a fogyatékkal élő ellátottjaink a Nyíregyházi Vadasparkba látogattak el, ahol megcsodálták Európa egyik legnagyobb állatállományát, az Ócenárium élővilágát, és a Viktória házat.

Tekintsék meg a rendezvényeinken készült fotókat, legyenek részesei Önök is az élményeknek!