Egymillió forintos adomány az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítványnak
2021. 12. 22.

Az intézményünkhöz szorosan kapcsolódó Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítványnak, 1.000.000, - forintot adományozott a Michelin Hungária Kft., melyet Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója, az Alapítvány kuratóriumának elnöke vett át.

Az Alapítvány 2001-ben alakult, célja Nyíregyháza Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő fogyatékos, illetve idős személyek támogatása, önálló életvitelük segítése, kulturális és sport rendezvényeken való részvételük elősegítése, mindennapjaikat színesebbé tevő rendezvények, kirándulások, táborozások támogatása, szervezése, az idősek klubjaiban és a házi gondozás keretében folyó szakmai tevékenység színvonalának emelése, hatékonyságának fokozása érdekében, a személyi és tárgyi feltételek lehetőség szerinti javítása.

Mindemellett rendszeresen közreműködik az Alzheimer Cafe és az Idősek Akadémiája programsorozatok szervezésében és lebonyolításában.

A Michelin nagylelkű adománya, ezen célok megvalósításához járul majd hozzá.

Intézményünk nevében áldott karácsonyt kívánunk a Michelin Hungária Kft. tulajdonosainak, vezetőinek és valamennyi munkatársának!

 

Fotó: Szarka Lajos

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/post/michelin-adomany-egymillio-forint-az-idosek-es-fogyatekosok-alapitvanyanak-2021-12-20